dinsdag 28 augustus 2018

Dag 4: Cannon Beach - Newport

Vanochtend hebben we heerlijk ontbeten in een schattig restaurantje bij de B&B. Ze hadden er allemaal erg lekkere huisgemaakte hapjes.

En wat hebben we mazzel met het weer! De Oregon kust staat er bekend om dat het er vaak koud en mistig is. Wij kregen wat we verdienden: stralend zonnig weer:)


Na het ontbijt zijn we de scenic route langs de kust gaan rijden. Wat een prachtig gebied! We zijn op heel veel plaatsen gestopt om te genieten van het uitzicht.

Soms reed je door prachtige bossen, andere keren weer langs ruige kusten. Heel mooi!

Rond het middaguur zijn we gestopt bij Tillamook. Dit is een in Amerika bekend zuivelbedrijf. Je kunt hier zien hoe kaas gemaakt wordt. We hebben hier ook een heerlijke tosti gegeten met lekker veel kaas.

Daarna gingen we weer verder langs de kust. Weer op verschillende plaatsen gestopt en op het strand gewandeld.

Rond half vier hebben we een hotel gezocht. Dit keer een modern hotel vlak bij het strand. Gelukkig nu weer voor een wat normalere prijs. We gingen nog even naar het strand, maar daar waaiden we zowat uit onze onderbroek, dus we hebben het bij een korte wandeling gehouden.

Het hotel had een gratis happy hour, dus dat was een goed alternatief. We kwamen daar al snel aan de praat met een zeer interessante Amerikaanse dame. Zeer gezellig om van gedachte te wisselen met een zeer progressieve Amerikaanse, dat kom je niet vaak tegen.
Na onze gratis(!) drankjes gingen we in het hotelrestaurant eten. We hebben steeds nogal ongewoon personeel tegen tijdens onze etentjes. Onze serveerster was geboren in Hoogeveen of all places. Ze was 35 jaar geleden naar de VS geƫmigreerd en sprak nog een soort van Nederlands. Weer heel apart :)
Na het diner hebben we op de kamer nog even gerelaxt en zijn er toen bijtijds ingedoken,





Geen opmerkingen:

Een reactie posten