vrijdag 31 augustus 2018

Dag 7: Union Creek - Crater Lake- Bend

Vanochtend hebben we afscheid genomen van ons boshuis om op weg te gaan naar Crater Lake. Daar waren we redelijk bijtijds, dus het was nog lekker rustig. We hebben echt ongelofelijk mazzel met het weer! Je zit hier heuuul hoog in de bergen waardoor het vaak slecht weer is. Wij hadden waanzinnig stralend zonnig weer:). Het is wel wat fris, maar verder heerlijk buitenweer.
We begonnen bij Crater Lake Lodge. Op de veranda staan schommelstoelen met waanzinnig uitzicht op het meer. Je weet niet wat je ziet, zo mooi. Het meer is een ingestorte vulkaan waarvan de krater gevuld wordt door regenwater en gesmolten sneeuw. Omdat er verder geen rivieren in uitkomen is het water bizar blauw.





Lang het hele meer loopt een weg met héél veel uitzichtpunten en wandelingen. Op een gegeven moment zag ik heel hoog boven op een berg een huisje. Ik zei tegen zus: zullen we daar heen wandelen? De blik van zus zei genoeg. Bij het volgende uitzichtpunt stond een hike gepland. Je raadt nooit waar die heen ging: inderdaad, naar dat huisje helemaal boven op de berg. Het was een heuuul pittige wandeling, maar de uitzichten waren fantastisch. Wat een prachtig gebied!



(wanneer je goed kijkt zie je helemaal beneden een parkeerplaats. Daar stond de auto waar vanaf we naar boven gewandeld zijn!)

We hebben de hele dag bij Crater Lake doorgebracht, we waren helemaal blij met dit mooie park.

Later op de middag zijn we richting Bend gereden. Zaten we gister nog in een boshutje, vandaag zitten we in een Hilton in het centrum. We zijn nogal van uitersten:).
Vanuit het hotel loop je zo het leuke centrum van Bend in. Je vindt er heel veel winkeltjes en leuke restaurants. We hadden dan ook geen moeite om een leuk restaurant te vinden, aan het water.
Gasten werden uitgenodigd (nou ja, er stonden krijtjes, dat zagen wij als een uitnodiging) om wat leuks op het papieren tafelkleed te tekenen. Creatief als zus en ik zijn, hadden we daar geen moeite mee. We hebben Nederland goed vertegenwoordigd. Het eten was ook erg lekker.

Daarna hebben we nog even in het gezellige stadje rondgewandeld. Het is nogal alternatieverig, aparte winkeltjes en mensen. Leuk om rond te struinen.

We hebben een vermoeiende dag achter de rug. We waren vroeg op en hebben veel gewandeld. Ik denk dus zo maar dat het niet te laat wordt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten