zaterdag 1 september 2018

Dag 8: Bend en omgeving

Vandaag stonden twee scenic routes in de planning: de Cascades Lakes Scenic Byway en de McKenzie Pass Scenic Byway. Na het uitgebreide ontbijtbuffet gingen we op weg naar de 1e route.
Deze liep weer door een prachtig gebied, met zoals de naam al doet vermoeden, een hoop meren.

We kwamen ook bij Mount Bachelor Ski Resort. Ik had gelezen dat je daar een skilift had, en dat vinden de zusjes altijd super leuk. En zo gingen de zusjes samen de berg op. Ik heb hoogtevrees dus voor mij is het altijd een dingetje.


Boven op de berg had je prachtig uitzicht. Er lag nog een beetje sneeuw. Het sneeuwt er ongeveer 8 maanden per jaar en het is daarom een heel populair skigebied. In de zomer zijn het vooral mountainbikers die van de berg gebruik maken. We hebben even staan kijken naar de capriolen die die gasten uithalen, niet normaal met wat een noodgang die de berg af sjeesen.


Er was ook een rangerpraatje, normaliter erg leuk, dit keer iets minder. Ik mocht assisteren bij zijn act en dat maakte de boel wel een heel stuk levendiger.

Na de berg gingen we naar onze volgende route. We hadden echter nogal zitten treuzelen (hè, we hebben vakantie!) waardoor de hele route te rijden te lang zou gaan duren. We zijn dus alleen ff in het leuke plaatsje Sisters (hoe apropos) wezen kijken. Inmiddels was het 5 uur en zijn we naar ons hotel gereden.

We hebben vanochtend een hotel in de buurt van Bend gereserveerd. Het hotel waar we zaten was helemaal volgeboekt ivm Labour Day Weekend.
Vlakbij het hotel zat een van onze favo restaurants: Olive Garden. We hadden een wat oudere hyper serveerster die wel erg eigenaardig was. Dit schijnt een soort thema te zijn deze vakantie.


Het eten was zoals gebruikelijk eruug lekker! Aangezien we met de auto waren, hebben we op de kamer ons glaasje wijn gedronken terwijl we nog gezellig even tv kijken. Helemaal gezellig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten