dinsdag 4 september 2018

Dag 11: Hood River (Mount Hood en Columbia River HW)

Wat een heerlijk hotel!(Best Western Plus) Het ontbijt was inclusief, en alles werd vers voor je bereid. Gezien de oprukkende vetrolletjes heb ik dit keer fruit genomen ipv gebakken aardappelen.
Gisteren zijn we naar het bezoekerscentrum geweest en die hebben een route voor ons uitgestippeld.
We zijn begonnen met Mount Hood. Dit is de hoogste berg van Oregon. Wanneer je die kant op rijdt zie je steeds in de verte zijn witte hoed. We kwamen ook nog in wegwerkzaamheden terecht.


Gister was het Labour Day, hier het einde van het toeristenseizoen. Dat betekende dus dat alle skiliften vanaf vandaag niet meer werkten. Beetje flauw dat ze dat niet één dagje konden uitstellen :). Maar je had vanaf de historische skilodge (het hoogste punt) ook prachtig uitzicht. We hebben daar ook geluncht met prachtig uitzicht over de bergen.



Vervolgens zijn we richting de Historic Columbia Highway (HCH) gereden. Aan deze prachtige route heb je een hoop watervallen. We zijn eerst bij enkele uitzichtpunten gestopt. Daarna hebben we wat hikes naar watervallen gemaakt. Het is een prachtig gebied, alleen door de droogte zijn de watervallen iets minder spectaculair dan normaal, maar toch nog heel leuk om te zien.


Door brand was de weg naar de bekendste waterval afgesloten. Je kunt er wel met een pendelbus komen, dat gaan we morgen doen.


''s avonds hebben we weer in het zeer prettige restaurant van het hotel gegeten. Dat werd weer een apart verhaal. Eergisteren had ik een kortingsbon gekregen voor het tweede diner halve prijs. Brutaal als ik ben heb ik bij de receptie gevraagd of we nog zo'n kortingsbon konden krijgen. Dat was geen probleem. We hadden dus gereserveerd voor vanavond.
                                        (zus lag al bij voorbaat in een deuk voor de rekening)

We moesten echter best wel lang wachten. Ik weet hoe het hier werkt, dus ik heb mijn ongenoegen kenbaar gemaakt. Typisch Amerikaans werden we dus gecompenseerd, we kregen de fles wijn bij het eten gratis. En dus ook nog het 2e diner voor de helft van de prijs. We hadden laatst een diner gratis, maar dit was een goede tweede. Gênant, maar wel weer lekker goedkoop:)
Daarna hebben we nog heel prettig op ons terras een afzakkertje genomen, heel fijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten