woensdag 5 september 2018

Dag 12: Hood River - Chehalis WA

Vanochtend zijn we na een weer zeer copieus ontbijt op weg gegaan naar de Multnomah Falls. Dit is de beroemdste waterval van dit gebied. De juffrouw die ons van advies had gediend had gezegd dat we er alleen met een shuttlebus konden komen. Langs de snelweg zag ik een afslag naar de waterval en we twijfelden nogal of we die zouden nemen. Toch maar gedaan en ik liep naar een andere bezoeker om te vragen of we vandaar uit naar de waterval konden komen. Schijnbaar was de arme dame in gedachten verzonken, want ze slaakte een gil. Ze was zich te pletter geschrokken van me (dat effect heb ik wel vaker op mensen).

Vanaf de parkeerplaats bleek het maar een klein stukje lopen naar de waterval. Gelukkig dus maar dat we niet doorgereden waren om verderop een shuttlebus te nemen.



Aangezien het dus een hele bekende waterval is, was het er ook heel erg druk. Maar gelukkig geen hele busladingen met aziatische toeristen. Het was een leuke waterval, maar vanwege de droogte niet zo spectaculair als normaal.

Aangezien dit de laatste dag was in Oregon wilden we nog even naar de mall, omdat je hier geen salestax betaalt. We zijn weer prima geslaagd voor spijkerbroeken bij Old Navy. Hier verkopen ze namelijk prima broeken voor mensen met een zogenaamde height challenge. Verder hebben we nog wat kleine dingen gekocht. Er moest natuurlijk ook weer geluncht worden. Jammer dat de porties hier altijd zo klein zijn :)

Na de lunch hebben we Oregon verlaten en gaan we richting Mount Rainier NP. Dat gingen we vandaag niet meer redden dus hebben we rond vijfen een hotel gezocht. Het is weer een Best Western Plus geworden. We zaten eigenlijk altijd in een Holiday Inn Express, maar BW bevalt ons eigenlijk ook prima. En wat ook heel prettig is, er zit een Danny's restaurant op loopafstand. De zusjes zijn weer helemaal content. Waar we ook zeer content mee zijn is het weer. We horen steeds op het nieuws van overstromingen of juist extreme hitte. Hier is het weer heerlijk warm en zonnig.
Bij Danny's hadden ze geen glaasje wijn bij het eten dus zijn we na het eten langs het tankstation gelopen. Hier hebben we nog en glaasje wijn voor op de kamer gescoord. Ik vroeg nog aan de caissière of de wijn houtgerijpt was, maar ze zat me nog al raar aan te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten