zaterdag 8 september 2018

Dag 16: Lacey - Washington State Fair

Zus had gisteravond een briljante ingeving. Ze had gelezen over de Washington State fair in Puyallup, ongeveer een half uur van ons hotel vandaan. We zijn wel eens eerder naar een state fair geweest en vonden dat heel leuk. We hebben dus nog een nachtje bijgeboekt in ons huidige hotel.
De state fair was heuul groot. Het is een combinatie van dierenshows, kermis en rodeo. Het is allemaal super Amerikaans. Wij keken onze ogen weer uit. Het aantal eetkiosken is bizar. Niet normaal de hoeveelheden ongezonde troep die ze daar verkopen. De omvang (in de breedte) van de gemiddelde Amerikaan is dan ook aanzienlijker dan die van hun landgenoten die we in de nationale parken tegen kwamen.

We hebben eerst lekker rondgelopen en wat van de dieren bekeken. Toen zagen we een kabelbaantje. Wij vinden dat altijd erg leuk, dus dat hebben we dan ook gedaan.


We hadden een prima uitzicht over de fair. We hebben ook nog even bij de paarden gekeken.

Zulke mooie paarden, echt fantastisch!
Daarna werd het tijd om naar de rodeo te gaan. Dat was weer een fantastische beleving. Het was weer super Amerikaans met het volkslied en het eren van militairen. Wat overdreven voor de nuchtere Nederlanders.
Van de rodeo maken er een fantastische show. Misschien niet altijd even diervriendelijk (sorry!) maar heel spectaculair. Zus en ik hebben geschreeuwd en uitbundig geklapt.





                                        (we zaten nogal nogal hoog, dus geen up close foto's)

Het waren de voorrondes voor de wereldkampioenschappen (lees:landelijk) dus van een hoog niveau. Er raakte ook nog een cowboy gewond toen een stier op hem ging staan. Maar ja, een cowboy verlaat de arena alleen op een stretcher wanneer hij dood is. De arme man strompelde dus, ondersteund door 2 man, het veld af.
Tussen de wedstrijden door was er vermaak van een zeer lenige clown en het rijden op schapen (!!!) door kinderen (hilarisch!).
Zus en ik vermaakte ons bijzonder, zoooo leuk!
We zijn hier wat uurtjes mee zoet geweest en toen had ik dus zin in wat zoets. Dat werd een Elephant's Ear. Een gefrituurd dun maar groot stuk beslag waar een halve kilo suiker over heen gestrooid wordt. Zus en ik deelde één. Halverwege begon mijn bloedsuikerspiegel vreselijk te huilen :(

Daarna hebben we nog wat meer dieren bekeken en hebben we nog wat rondgekeken.




Rond een uur of zes zijn we richting het hotel gereden. Aangezien de olifantoor ons nog wat in de weg zat hebben we in het dichtbij gelegen restaurant voor een salade gekozen. Helemaal lekker!
Het was een lange dag, dus heel laat zal het niet worden :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten