zondag 2 september 2018

Dag 9: Bend - Baker City

Vandaag was het plan om naar het oosten van Oregon te rijden, via de Journey Through Time Scenic Byway. De hotelreceptioniste had gezegd dat het ongeveer 4 uur rijden was van Bend naar Baker City. Nou, misschien als je Max Verstappen heet, maar anders doe je er toch echt een paar uur meer over.

We hebben dus heel veel in de auto gezeten. Dat is geen straf in onze luxe SUV. Ik vind het heerlijk nu het zo warm is om de stoelairco aan te hebben voor een frisse bips. Zus vindt het wat minder. Wat we ook handig vinden dat je de kofferbak met de afstandsbediening kunt openen. Je kunt de kofferbak ook openen door je voet onder de achterklep te houden, maar we kunnen meestal de sensor niet vinden (of onze voeten zijn te klein:)).
We zijn onderweg gestopt bij de Painted Hills. Dit is een heel apart natuurverschijnsel, de heuvels hebben een hele aparte structuur en kleur. We hebben hier een leuke korte hike gedaan.


Om lunchtijd zijn we in een klein dorpje gestopt om, je raadt het al, te lunchen. We konden buiten zitten, dat vinden de zusjes altijd prettig.

Daarna moesten we weer door. Het was een lange zit, maar het landschap was zeer afwisselend en mooi.


We hebben ook nog een Wapiti hert zien rondhuppelen, erg leuk!
Rond half 5 kwamen we aan in Baker City en besloten daar op zoek te gaan naar onderdak. Het is een historisch bergplaatsje, waar zich geen hotelketens bevinden. We vonden daarom onderdak in een prachtig historisch hotel. Het is gebouwd in 1889. Gelukkig is het nadien wel gerestaureerd:). Het hotel is prachtig en de kamers zeer groot en heel leuk ingericht.



 Grappig wat een verschillende onderkomens we steeds hebben: hypermoderne hotels, boshuis, B&B's, en nu weer een historisch hotel. Helemaal leuk!
'S avonds hebben we in het restaurant in het hotel gegeten. Daarna zijn we lekker nog even in het stadje wezen wandelen. Het was nog heerlijk weer, dus dat was fijn.
                                           (ons hotel)

Daarna nog ff een nachtmustje op de kamer en bijtijds naar bed!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten